A Vita-Sütő Kft. a fagyasztott pékáruk egyik hazai piacvezető gyártója. A vállalat, a megalakulás óta folyamatosan fejleszt - termékeiket teljesen automatizált gyártósorokon készítik, komáromi telephelyükön pedig 2021-ben hatalmas mértékű korszerűsítést sikerült megvalósítaniuk.
Eredmények
✓
Komfortos környezet a dolgozóknak
✓
Bizonyított termelékenység növekedés
✓
Jobb higiéniai körülmények
A vállalat komáromi telephelyén a megfelelő belső hőmérséklet fenntartása és az intenzív belső légcsere biztosítása minden évszakban komoly kihívást jelentett. A szezonális változások megnehíztették a vállalat számára az ideális munkakörnyezet fenntartását, ami mind a termelékenység, mind a dolgozók jólétének szempontjából problémát jelentett.
Az Oxyma által telepített IntrCooll kétkörös adiabatikus hűtő- és szellőztető rendszer a téli- és átmeneti időszakokban szabadhűtési működést biztosított, míg nyáron garantálta az optimális; a termelékenység és a dolgozói komfort tekintetében is megfelelő belső hőmérsékletet, orvosolva ezzel a pékség klíma problémáit.
Az IntrCooll ezen felül nagy segítséget jelentett a friss levegő utánpótlásban is, hiszen a kemencék technológiai elszívása által okozott magas negatív légnyomás (depresszió) hatására, a nyílászárókon keresztül fokozott mértékű külső - porral, pollennel és rovarokkal telített - levegő áramlik be, ami rontja a belső légminőséget és higiéniai szempontból is rendkívül előnytelen. Ekkora mennyiségű légmennyiséget egyedül kétkörös adiabatikus technológiával lehet alacsony input energiafelhasználással átmozgatni.
Az IntrCooll-ban használt OxyVap párologtató betétek ráadásul kiemelten jó higiéniai tulajdonságokkal bírnak, hiszen azok szervetlen anyagból készültek, öntisztító mechanizmussal és VID 6022, illetve Biomaster tanúsítással is rendelkeznek.